Cafe de Tinta Idea guardada 0 veces
Sé la primera persona en valorar esta idea Valorar

"Alba", Octavia E. Butler

Sinopsi: Lilith Iyapo, una dona afroamericana a la trentena, es desperta desorientada. Recorda la pèrdua del seu marit i el seu fill, i una guerra fratricida i global que ha arrasat la vida a la Terra. També sap que, com la resta de la humanitat, ella va estar a punt de desaparèixer. Però no ha estat així. No recorda quan la van rescatar, ni qui ho va fer. Ara, sana i estàlvia, Lilith és sotmesa a llargs períodes de son induïda. Durant els pocs moments en què roman desperta, ho fa en una petita habitació sense finestres ni portes. Qui són els seus captors? Per què lhan rescatat? Hi ha més supervivents com ella? Què ha passat amb la Terra? I potser el més important: què li demanaran a canvi de mantenir-la amb vida?

alba


Ressenya:

La Lilith desperta en un habitacle. Li donen roba, li donen menjar però no sap on és ni qui son els seus captors. Fins que es presenta un d’ells al seu davant, i la protagonista tindrà que replantejar-se tot el que creia saber del seu món. 

Així arrenca Alba, primer llibre de la saga Xenogenesi. En aquesta primera part, coneixerem a la Lilith i una mica més del seu entorn. On és realment? Què va passar a la Terra? 

Crec que és important entrar a aquest llibre sense saber-ne gaire de l’argument, ja que hi ha una part molt interessant a la trama i és la confusió que sent la protagonista envers al que la rodeja. Si tu, com a lectora, entres sabent-ne massa, perd part de la gràcia de l’experiència. Si que explicaré el més bàsic. La Lilith es troba a una nau, i els seus amfitrions son uns éssers anomenats Oankali que seran els seus mentors i la seva nova família. 

Aquesta lectura és adictiva per la banda que explicava anteriorment: necessites saber què està passant, sortir de “l’habitació” i esbrinar, adquirir coneixements sobre la situació de la Lilith. 

Aprofitant que ens trobem davant duna espècie totalment diferent a la nostra, Butler desenvolupa un anàlisi sobre el comportament humà, la dinàmica de grups i sobre lésser humà com a individu que ens farà donar més duna volta al cap. A mida que avança la història, i es vagin afegint nous components a aquesta història, comprendrem que tot això és part duna cosa molt més gran, i que la Lilith tindrà que prendre algunes decisions que afectaran no només al seu destí, sinó als supervivents humans que romanen vius. Perquè evidentment, els Oankali no els van salvar per a no res.

Complexa i en certa manera força trista, Alba és una novel·la en ocasions força dura i crítica amb lésser humà. Tot i estar escrita vora els anys 80, trobarem dolorosament actuals les reaccions i problemes humans, tot i ser en una situació tan complicada. Estem condemnats a repetir els mateixos errors?

En resum: Entrada per la porta gran de l’editorial Mai Més al panorama narratiu de la ciència ficció en català amb aquest Alba, d’Octavia E. Butler. Edició de tapa dura, amb sobrecoberta, il·lustració de Vorja Sánchez i una sèrie de làmines de Marina Vidal com a regal per a les primeres compres. Ho té tot per triomfar i em podeu creure: ho farà. Necessitem la segona part d’aquesta saga!! Puntuació: 4,5/5. 

Fuente: este post proviene de Cafe de Tinta, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

"En la sangre", de Laura Gomara

Sinopsis:  Eva Valverde es carterista, tienes dos carreras y viste de Prada. Eva Valverde vive en Barcelona, no roba por necesidad, sino para pagar un tren de vida que no podría mantener con un sueldo ...

"Hijos del exilio", de Lola Flawless

Sinopsis: La Vittoria, una nave de carga anticuada, lleva de contrabando a 10.000 exiliados en estado de sueño subcero. Huyen de la guerra civil en Tendall, su planeta, en dirección a Rint, el planeta ...

Infiltradas (V.V.A.A)

Sinopsis: Esta colección de artículos, con prólogo de Kameron Hurley, aborda la literatura de ciencia ficción, fantasía y terror desde la mirada de las mujeres, para reivindicar su labor como creadora ...

Etiquetas: Reseñas

Recomendamos